MAKALELER / KIŞ LASTİĞİ TAKIN, KAR ZİNCİRİ BULUNDURUN
« Geri

KIŞ LASTİĞİ TAKIN, KAR ZİNCİRİ BULUNDURUN

Karayolu Trafik Kanunu ve ilgili Karayolu Trafik YönetmeliÄŸi gereÄŸi
Karlı ve buzlu yollarda “bir takım Kar Zinciri bulundurulması” zorunludur.

KARAYOLU TRAFÄ°K KANUNU
Araçlarda bulundurulması zorunlu gereçler:
MADDE 31- Araçlarda (DeÄŸiÅŸik: 08.03.2000-4550/1 md.);
a)Özelliklerine ve cinslerine göre, yönetmelikte nitelik ve
nicelikleri belirtilen gereçlerin,
KARAYOLU TRAFÄ°K YÖNETMELİĞİ
1) SAYILI CETVEL: Araçlarda Bulundurulması Gereken Techizat ile
Bunların Niteliklerini Gösteren Cetvel
C) HUSUSÄ°YETLERÄ°NE GÖRE ARAÇLARDA BULUNDURULACAK TECHÄ°ZAT
Kriko, bijon anahtarı, dış ışık donanımı için birer adet yedek ampul,
pense, tornavida, seyyar lamba veya el feneri,
karlı ve buzlu günler için bir çift patinaj zinciri, çekme halatı.

bulundurulması ve kullanılır durumda olması zorunludur.

Kar Zinciri bulundurma zorunluluÄŸu Yaz veya Kış LastiÄŸi takmış , 4X4 ler dahil, tüm araçlar için geçerlidir.

Karlı yollara kesinlikle yaz lastikleriyle çıkılmamalı, Trafik yetkililerinin zorlaması beklenmeden, mutlaka araç üreticisinin tanımladığı tekerleklere Kar Zinciri takılmalıdır.

Kış LastiÄŸi ve özellikle M+S Kış LastiÄŸi , araçlara kar üzerinde yaz lastiklerine göre daha yüksek bir ÇEKÄ°Åž ve ( eÄŸer dört tekere de takılıysa ) daha yüksek bir FREN olanağı vermektedir, ancak buz üzerinde , özellikle yokuÅŸ aÅŸağı iniÅŸlerde, kış lastiklerinin de yapabileceÄŸi fazla bir ÅŸey yoktur. Kar Zinciri takılması gereklidir.

Belki kış lastikli 4x4 araçlar önden çekiÅŸ veya arkadan itiÅŸli ve kış lastikli araçlara göre buz üzerinde daha fazla ÇEKÄ°Åž olanağına sahip olabilirler ve yokuÅŸ çıkabilirler, ancak FREN sırasında tüm araçlar eÅŸittir. 4X4 araçlara da , özellikle ön ve arka diferansiyellerin üçüncü bir diferansiyel veya baÅŸka esnek bir sistem olmaksızın katı bir ÅŸekilde baÄŸlı olduÄŸu tiplere, yokuÅŸ aÅŸağı iniÅŸlerde Kar Zinciri takılması tavsiye edilmektedir.

Kış LastiÄŸi takılı araçlara ne zaman Kar Zinciri takılması gerektiÄŸi Trafik Polisi ve Trafik Jandarmasının yetkisinde olmakla birlikte , zorunluluk olmaksızın bu sorumluluk öncelikle sürücülerin üzerindedir. Karlı yollarda Trafik yetkilileri Yaz LastiÄŸi takılı araçlardan Kar Zinciri takmalarını isterken, Kış LastiÄŸi takılı araçlardan bunu istemeyebilirler. Kış LastiÄŸi takılı olduÄŸu görülmesine karşın , Trafik yetkilileri Kar Zinciri takılmasını isterse , sürücülerin kesinlikle bu karara uymaları gereklidir.

Unutulmamalıdır ki, kar üzerinde Kış LastiÄŸi güvenlidir , ancak buz üzerinde, söküp takması son derecede kolay olan Kar Zinciri ve Kış LastiÄŸi ikilisi daha güvenlidir.

Makaleyi .pdf formatında indirmek için tıklayınız

« Geri
kislastigi.com ?? 2024, T??m haklar?± sakl?±d?±r. ?°zinsiz al?±nt?± yap?±lamaz, kopyalanamaz.
Designed By: OrBiT
Top http://www.trendart.nl/ http://www.ophumboldt.de/ http://www.stolendan.nl/ https://www.havarie-lehmann.de/ https://www.tollwort.de/ https://www.vu-optimierung.de/ https://www.amazonas-tours.de/ https://www.flemming-pehrsson.de/ http://www.esbruderschaft.de/ https://www.bscmarzahn.de/ https://www.jangcard-reisen.de/ https://www.kulturundevents.de/ https://www.one2connect.nl/ https://www.sonjadrexl.de/ https://www.young4mation.de/ https://www.sbt-rechtsanwaelte.de/ https://www.j-vas.de/ http://www.energywelt.de/ https://www.hammerheads.nl/ https://www.psycoach-palacin.fr/ https://www.maxtreppen.de/ https://www.hp-berufshilfe.de/ https://www.autogaspro.de/ http://www.kshatriyasuperlam.com/ https://www.vidmail.nl/ https://www.roodenburg-rozen.nl/ https://www.carolath-collection.de/ https://www.digitelmobile.nl/ https://www.one2connect.nl/ https://www.teledock.nl/ https://www.vidmail.nl/ https://www.wohnungen-lorch.de/ https://www.erfolgimweb.de/ https://www.hammerheads.nl/ https://www.handy-team.de/ https://www.rude-ruetten.de/ https://www.buklee.de/ https://www.jongart.de/ https://www.tewes-grafik.de/ https://www.wohnungen-lorch.de/ https://www.metallbau-gaertner.de/ https://www.hi-drispenstedt.de/ http://www.thepalebluedot.nl/ https://www.pestalozzinet.de/ https://www.teleskipp.de/ http://www.admoveo.nl/ https://www.dirndl-jaeger.de/ http://www.kaniko.de/ https://www.werners-index.de/ https://www.hp-berufshilfe.de/